tekening-tulp

Stamgroepleiding:
Hester Teule (ma, di) vanaf 9 april 2018 met verlof
Ellen Bakkenes (ma, di)
Tessa van Geelen – van den Berg (wo, do, vr)
email: tessa.vdberg@jenaplandebrug.nl

Stamgroepouders:
Nina Harris (Chase)
Maria Stolaki & Wim Mulder (Danai)

Even voorstellen

Ik ben Hester Teule, woon in Oss en ben de trotse mama van Linde. Sinds januari 2012 ben ik werkzaam op De Brug. Op maandag, dinsdag en vrijdag sta ik voor de Kaboutertuin. Ik beleef veel plezier aan het lesgeven aan kleuters en heb daarom enkele jaren geleden mijn Master SEN, specialisatie jonge kind afgerond. Ik houd van wereldoriëntatie en vind het belangrijk dat de vragen van kinderen een grote rol innemen binnen ons onderwijs.

Ik ben Tessa van Geelen – van den Berg en werk sinds januari 2018 in de Kaboutertuin op woensdag, donderdag en vrijdag. Ik werk sinds oktober 2009 op De Brug en heb 8 jaar in de middenbouw gewerkt en de afgelopen 2 jaar ook twee dagen voor de Torteltuin gestaan. Ik woon in Vleuten met mijn man en zoon Ruben. Ik heb het erg naar mijn zin op de Kade en ben erg blij dat ik nu drie dagen per week weer een eigen groep heb! Creativiteit gericht op het domein muziek vind ik erg belangrijk en leuk om vorm te geven. Ik speel zelf al 21 jaar klarinet en zal mijn instrument zo nu en dan meenemen om de kinderen te laten ervaren hoeveel plezier je kan beleven aan muziek!

Oproepjes

Bibliotheek
Ook dit jaar brengen we weer een aantal keer een bezoek aan de bibliotheek. We vertrekken elke keer om 11.15 en zijn rond 12.15 weer op school terug. We zijn op zoek naar ouders die ons tijdens deze bezoekjes willen begeleiden. De inschrijflijst hangt bij de ingang van de Kaboutertuin. Broertjes en zusjes kunnen natuurlijk mee.

Foto's en filmpjes

Kerst 2017

Ons fotoalbum 2017-2018

De onderbouw klassen gingen op 15 september 2017 op schoolreisje naar Fort Luna.

Op 15 september 2017 gingen alle onderbouw klassen op schoolreisje naar speeltuin Fort Luna in Lunetten. Bekijk hier alle foto’s.

Ons fotoalbum 2016-2017

Wist je dat?

4 juni zijn de video opnames van onze laatste viering,  over Pluk van de Petteflet, toegevoegd aan ons foto- en video album. Door op de link te drukken van ons album en helemaal naar onder te scrollen zijn er drie fragmenten. Het 1e deel is 7.16 sec, het 2e deel is 3.10 sec en nog een fragment van 0.19 sec. Erg leuk om met je kind samen terug te kijken. Dit gaan we in de klas ook doen!

Tot 15 juni zijn we bezig met het thema ‘Pluk van de Petteflet’. Daarna sluiten we het schooljaar af met het thema ‘zomer’.

Vanaf april 2018 hebben we een maatjesgroep! Samen met oker (bovenbouw) gaan we geregeld samen een activiteit doen. Bijvoorbeeld naar de viering van de maatjesgroep kijken, ondersteunen en begeleiden bij bibliotheekbezoek of samenwerken in de schooltuintjes.

Op de kast bij de deur ligt een agenda waar de uitstapjes in staan en waar ouders mededelingen in kunnen vermelden. Bijvoorbeeld: ‘……..(naam kind) gaat extra naar de BSO’. Zo kan de leerkracht checken of er een mededeling is achtergelaten en hoeven ouders de leerkracht niet te storen als de les al begonnen is.

Agenda

Woensdag 6 juni
Kadefeest thema ‘Pluk van de Petteflet’

Dinsdag 12 juni
Naar de schooltuintjes

Woensdag 13 juni
Studiedag

Vrijdag 15 juni
Suikerfeest

Maandag 25 juni t/m vrijdag 29 juni
Schoonmaakweek

Maandag 25 juni
Doorschuiven oudste kleuters naar groep 3
Nieuwe kabouters zijn uitgenodigd
9:30 – 10:30 uur

Dinsdag 26 juni
Laatste keer naar de schooltuintjes

Vrijdag 29 juni
Open podium

Woensdag 4 juli
Doorschuiven met ouders (oudste kleuters naar groep 3)
Nieuwe kabouters zijn uitgenodigd
8:30 – 10:00 uur

Woensdag 11 juli
Juf Tessa jarig

Donderdag 12 juli
Laatste keer doorschuiven
Tijdstip nog niet bekend
Oudste kleuters naar groep 3
Nieuwe kabouters mogen komen

Vrijdag 13 juli
Laatste schooldag
Oudste kleuters gaan uitglijden
Vraag: welke ouders willen tijdens het uitglijden
het meubilair aan één kant schuiven en grondig vegen?

Maandag 16 juli t/m vrijdag 24 augustus 
Zomervakantie

Maandag 27 augustus
1e schooldag

Vieringen Kaboutertuin

3 november: playbackshow
8 december: kaboutertuin
15 december: open podium
16 februari: kaboutertuin
23 maart: kaboutertuin
20 april: playbackshow
25 mei: kaboutertuin
29 juni: open podium

Data zijn onder voorbehoud
Vieringen zijn op de Laan van 9.15 tot 9.45 uur

Kaboutertuinnieuws

Thema ‘Lente’

We werken tot de meivakantie aan dit heerlijke thema. De organisatie om een thema vorm en inhoud te geven, pakken we anders aan. We prikkelen de kinderen en gaan uit van de vragen die zij hebben bij een thema. Daarnaast mogen de kinderen aangeven welke werkjes goed passen bij het thema. Het werken met leervragen van kinderen en doelen stellen zorgt ervoor dat het thema rijker wordt voor ons allemaal.

In de klas zijn we al begonnen met het verpotten van de vlijtige liesjes. Deze plantjes gaan we verkopen op het Festival. De oudste kleuters starten binnenkort met de schooltuintjes en we gaan naar de kinderboerderij. Tijdens ons bibliotheekbezoek gaan we op zoek naar gepaste boeken over de lente. Kortom, we zijn lekker bezig om zoveel mogelijk samenhang te creëren en daar veel leerervaringen uit te halen!

Kleuterpraat

Kleuter zegt ‘mijn broer is ziek en ik ben nu ontstoken’

Kleuter zegt op het plein ‘ik wil ook een soepstrijd (stoepkrijt)’

Kleuter plast in broek. Reactie ‘Juf, heeft hij gelekt?!’

  • 06 JUN 18
  • 0

  Bovenbouwnieuws

  Vorige week hebben we een fantastisch kamp gehad! We hebben een spel gedaan waarbij we allerlei geheime codes moesten kraken en vervolgens van de losse woorden een zin moesten maken. We hebben ook een spel gedaan waarbij er ontzettend veel gerend moest worden om het draken-ei van de tegenstanders te vinden. Daarnaast hebben we natuurlijk

  • 04 JUN 18
  • 0

  Kadenieuws

  Na een lange meivakantie, is iedereen weer vol energie begonnen. Dat komt goed uit, want in deze periode staan er weer veel activiteiten op het programma. Zo zijn alle groep 2 kinderen hard aan het werk in hun eigen schooltuin. Gelukkig gaat er elke week een middenbouwgroep mee. Zo kunnen de oudere kinderen aan de jongere kinderen leren hoe

  • 01 JUN 18
  • 0

  Schoolkamp 2018

  Drie dagen helemaal in het teken van de Droomloze Draak. Dankzij jullie fantastische verhalen is hij wakker geworden uit zijn slaap en krijgen wij weer mooie dromen! We hebben het samen heel fijn gehad op kamp met prima weer. Jullie hebben er samen echt een prachtig kamp van gemaakt! Ook de inzet van de ouders die

  • 31 MEI 18
  • 0
  Vernieuwde SCHOOLBIEB zoekt BOEKEN

  Vernieuwde SCHOOLBIEB zoekt BOEKEN

  De afgelopen maanden is de schoolbieb grondig aangepakt. De boeken zijn ingedeeld op genre, zoals “spanning en avontuur” of “dieren”, om de leerlingen op weg te helpen een fijn boek te kiezen. Boeken gedrukt vóór het jaar 2000 hebben plaats gemaakt voor nieuwere, frisse, boeken. Natuurlijk worden de klassieke kinderboeken behouden, maar ook hiervoor proberen