De Brug vindt het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de school. De school, de kinderen en de ouders zijn gebaat bij een actieve deelname van zoveel mogelijk ouders.

Meedoen kan op veel manieren, van af en toe meehelpen met losse activiteiten in de klas (museumbezoek, schooltuintjes enz.) of schoolbreed (oproep hulp rommelmarkt, sponsorloop enz) tot stamgroepouder worden of deelnemen in de ouderraad of in een van de vele commissies. Alle hulp is welkom, samen maken we de school.

Voor het meehelpen in de klas met activiteiten wordt altijd via de stamgroepouder en/of leerkracht een oproep gedaan. Inschrijflijsten hangen hiervoor bij de stamgroep.

Informatie over werkzaamheden of aanmelden voor stamgroepouder (SGO), de ouderraad (OR) of een van de vele commissies vind je hieronder.

Zonder de inbreng van talloze ouders kunnen al deze commissies niet bestaan. Er is voor elk wat wils dus meldt u zeker aan als u binnen een van de commissies actief wilt worden.

turtle

Stamgroepouders

Iedere stamgroep heeft 1 of 2 stamgroepouders. Deze ouders helpen de stamgroepleiding bij het plannen en organiseren van activiteiten voor de groep, bouw en soms de school, hiervoor overleggen De stamgroepouders en -leiding regelmatig.

De stamgroepouder neemt organisatorisch werk uit handen, zoekt hulp van de andere ouders bij de diverse activiteiten en is vraagbaak voor andere ouders. Communicatie met de ouders verloopt  via e-mail, website en op de borden bij de stamgroep.

Stamgroepoverleg

Eens per kwartaal is er stamgroepoverleg, waarbij alle stamgroepouders ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen en waarbij men elkaar op de hoogte brengt van het gebeuren in de andere groepen.

Ouderraad

De ouderraad werkt stamgroepoverstijgend, dus aan activiteiten die de hele school aangaan. En wordt gevormd door een groep ouders en teamleden die zich willen inzetten om de school nog leuker te maken.

Ouderraadsleden

De OR bestaat uit ongeveer 8 personen. Regelmatig zwaaien er leden af en is behoefte aan nieuwe instroom.  Wilt u meer weten over de OR of heeft u interesse om OR-lid te worden? Mail dan met de OR

Ouderraadsleden

Floor Bakker
Caroline Bertolin
Miriam Bouten
Stan van den Hark
Jan van Helden
Koen van Loenen

ouderraad

Ouderraad en ouderbijdrage

De Ouderraad int de vrijwillige ouderbijdrage (jaarlijks 40 euro per kind) en zorgt dat dit besteed wordt aan verschillende activiteiten.

Uw ouderbijdrage (het schoolgeld) wordt gebruikt voor niet gesubsidieerde schoolzaken, zoals vieringen, excursies naar musea en theater, kosten van bijzondere educatieve projecten en extra inrichting van lokalen/ruimtes. Ook ouderactiviteiten, zoals ouderavonden e.d. worden uit deze ouderbijdrage betaald.

Activiteiten die niet van het reguliere schoolbudget kunnen worden betaald zouden zonder de ouderbijdrage niet mogelijk zijn of minder feestelijk.

Jaarlijks wordt er een verslag gemaakt, waarin u kunt lezen wat we met deze ouderbijdragen hebben gedaan. Bekijk de begroting 2015-2016.

Commissies

De Brug vindt het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de school. Meedoen kan op veel manieren, van af en toe meehelpen met losse activiteiten tot lid worden van een commissie. In de OR-brochure staan alle mogelijkheden op een rij.

Ouderraad en medezeggenschapsraad

De ouderraad houdt zich niet bezig met beleidsmatige zaken. Daarvoor is de medezeggenschapsraad (MR). Zij wil desgevraagd wel advies geven, maar dan in ondersteunende zin. De OR heeft hier dus een klankbordfunctie en geen initiërende functie. Wel kan de OR met initiatieven komen richting MR. Het is aan de MR of daar vervolgens uitvoering aan gegeven wordt.

tekening-tulp