• 08 SEP 16
  • 0

  Uitnodiging startbijeenkomst Visie Kanaalstraat/Damstraat

  Op dinsdag 13 september vindt de startbijeenkomst plaats voor het ontwikkelen van een lange termijnvisie voor de Kanaalstraat en de Damstraat. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten over de toekomst van deze straten.

  Wat moet blijven, wat moet veranderen?

  De Kanaalstraat en de Damstraat zijn beeldbepalende straten in Lombok en in heel Utrecht West. Het zijn levendige straten met een geheel eigen karakter. Veel mensen houden van deze straten, maar ook veel mensen vinden dat er van alles mis is. Wat zijn de kwaliteiten van de Kanaalstraat van nu? Welke zaken zijn onwenselijk en willen we veranderen? Waar moet de gemeente rekening mee houden als er dingen veranderd gaan worden?

  Korte serie gesprekken met de buurt. Deze vragen bespreken wij graag met u. De eerste bijeenkomst is geen eenmalige bijeenkomst, maar de start van een korte serie gesprekken om samen een lange termijn toekomstvisie voor de Kanaalstraat/Damstraat op te stellen. Niet de gemeente, maar de buurt zal de visie ontwikkelen, die uiteindelijk wordt voorgelegd aan het gemeentebestuur.

  Karakter van de straat De eerste bijeenkomst gaat over het karakter van de Kanaalstraat/Damstraat en de wensen voor de toekomst. Het wordt een creatieve sessie waarbij alle aanwezigen aan de hand van beelden hun ideeën kunnen inbrengen. Belangstellenden kunnen zich tijdens de startbijeenkomst tevens opgeven voor een werkgroep om de visie verder uit te werken.

  De startbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 september van 19.30 uur tot 22.00 uur in Stadskantoor Utrecht, Stadsplateau 1. De deuren gaan open vanaf 19:00.

  De avond is uiteraard voor iedereen toegankelijk, maar voor de organisatie van de avond is het fijn als u in de gelegenheid bent om uw aanwezigheid te bevestigen via e-mail visiekanaalstraat@utrecht.nl.

  Meer informatie Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de projectsecretaris Suzy Koot of de projectleider Frans Werter via e-mail visiekanaalstraat@utrecht.nl.

  Meer informatie

  Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij Wijkbureau West, west@utrecht.nl of via telefoon 030 – 286 00 00.