• 16 MEI 19
  • 0
  Middenbouwnieuws

  Middenbouwnieuws

  Na een heerlijke meivakantie zijn wij vorige week op de Laan gestart met het thema van het kamp: de Romeinen! Op 9 mei hadden wij een spetterende opening voor alle kinderen, er werd al vrolijk gedanst en meegezongen met het kamplied, zelfs de polonaise werd in het speelwerklokaal ingezet! In een week tijd zijn wij al veel te weten gekomen over de Romeinen. Dat is maar goed ook, want onze opdracht voor op het kamp is laten zien dat wij als stamgroepen het Romeins burgerschap waard zijn!

  Naast dit thema zijn wij ook druk met onze schooltuinen. Iedere middenbouwgroep verzorgt eigen tuintjes aan de Kanaalweg. Ook de groep 2 kinderen helpen ons hierbij! We hebben al verschillende dingen in de grond gezet: aardappels, sjalotjes, viooltjes, wortelzaadjes en zelfs grote courgette planten. Nu hopen dat we tegen de zomer flink wat kunnen oogsten.

  Er staat de komende tijd nog meer moois op de planning. Zo gaat iedere middenbouwgroep volgende week naar Castellum om meer te leren over de tijd van de Romeinen. Zo kunnen wij ons nog beter voorbereiden op het kamp, want ook dat komt al snel dichterbij!