• 09 FEB 17
  • 0
  Be a Nelson project

  Be a Nelson project

  Zoals de meesten van jullie wel zullen weten zijn we als school druk bezig om een echte ‘Be a Nelson’ school te worden. Om dat doel te bereiken zijn we begonnen in alle groepen met een startles over het leven en werken van Nelson Mandela. Van daaruit werken we verder met de vraag: wat kan je zelf doen om, net als Nelson Mandela deed, de wereld een beetje leefbaarder en mooier te maken?

  Daarna heeft iedere groep een leerling afgevaardigd voor de ‘Be al Nelson’ commissie. De kinderen van deze commies hebben in de kerstperiode de wensbomen gemaakt die op de Laan en op de Kade hingen. Uit de mooie wensen die dat opgeleverd had, hebben zij de wens van Eva voor meer glutenvrije traktatie-ideeën in vervulling laten gaan.

  Twee kinderen uit deze commissie gaan onze school vertegenwoordigen binnen de Vreedzame Wijk.

  Bij het kijken vanuit deze Nelsongedachte in onze eigen buurt zijn wij in contact gekomen met de Luuk, medewerker bij de Emmaus organisatie. Voor kinderen is de Emmaus vooral bekend door de kringloopwinkel vlakbij de school. Luuk was net met een aantal andere mensen bezig met een voedseltuin project. Met deze tuin willen zij gezonde voeding produceren voor mensen in de wijk die dat goed kunnen gebruiken. Ook willen ze met deze tuin een rol spelen in de gemeenschap en het belang van gezonde voeding uitdragen. Een mooi doel waar wij als Brug graag ons  steentje aan bijdragen. Niet alleen door middel van het mooie bedrag dat we bij elkaar hebben gelopen met de sponsorloop en de collecte van de kerstviering, maar in de nabije toekomst ook door letterlijk de handen uit de mouwen te steken en te gaan helpen bij het verbouwen van het voedsel in de tuin. Hierover zult u binnenkort nog veel meer gaan zien en horen.

  De Be a Nelson commissie gaat zich daarnaast de komende periode buigen over wat zij kunnen doen op het Brugfestival van 1 april en hoe ze de spaarpot in alle groepen weer onder de aandacht kunnen brengen.

  Vanuit het team is het mooi om te zien hoe dit onderwerp de kinderen raakt en wat een mooie plannen ze bedenken om hun leefomgeving mooier te maken. Wij zijn bijna zover dat we het officiële Be a Nelson bordje aan kunnen vragen.