• 23 NOV 17
  • 0
  Bovenbouwnieuws

  Bovenbouwnieuws

  Afgelopen 4 weken hebben de kinderen uit de bovenbouw gewerkt over de Middeleeuwen. De kinderen hebben naar een markt toegewerkt, waarbij zij in het Engels, producten konden kopen en verkopen. Engels nam een centrale rol in tijdens dit thema.

  De producten die verkocht en gekocht konden worden zijn zelf gemaakt tijdens de wekelijkse crea momenten. Zo zijn er kinderen die hebben geleerd hoe zij; glas-in-lood kunnen namaken, kunnen vingerbreien of manden kunnen vlechten van krantenpapier. Daarnaast was er ook een workshop kalligraferen!

  Er was ook een groep kinderen die extra uit werd gedaagd met een schrijven van een script en het uitspelen ervan. De inhoud van het stuk was voor iedereen het roerige leven van Floris V, maar de uitwerking was bij alle groepjes verschillend. De rest van de bovenbouw heeft afgelopen vrijdag de optredens mogen bewonderen.

  Het huidige thema gaat over feesten. Zo zijn veel kinderen al druk in de weer met het bedenken van een surprise of het schrijven van een gedicht om de sint een handje te helpen! Tijdens dit thema zal er veel worden gedaan met dans, bijvoorbeeld als sinterklaas op 5 december op school aankomt. Daarnaast zal dans ook terugkomen tijdens de kerstvieringen, maar hoe of wat, dat houden we nog even geheim!