• 01 OKT 18
    • 0

    Bovenbouwnieuws

    In de bovenbouw wordt hard gewerkt! Naast de dagelijkse reken- en spellingslessen, zitten we middenin het project ‘mijn leven’. Tijdens dit project kijken de kinderen naar hun eigen leven. We behandelen voorbeeldfiguren uit hun directe omgeving, maar ook ‘grote’ mensen uit de geschiedenis. Er wordt nagedacht over de toekomst, hoe ziet die er uit en wat betekent dat voor mijn leven? Er wordt gefilosofeerd over leven en dood, gepraat over de rechten van het kind en tijdens de kinderboekenweek gekeken naar vriendschappen in ons leven. Ook vergelijken we het lichaam en de gewoontes van mens en dier.

    De film die we bezochten sloot daar mooi bij aan; ‘de wilde stad’ gaat over het leven van een kat en heel veel andere dieren die in de stad leven. We liepen donderdag 27 oktober met alle kinderen van de Laan naar de Pathé- bioscoop. Elke bovenbouwer was gekoppeld aan een maatje uit de middenbouw en samen liepen ze naar de bioscoop, aten op de trappen voor de bioscoop hun fruit en zaten naast elkaar in de zaal. Het is mooi om te zien hoe de kinderen uit de bovenbouw hun rol als oudste serieus nemen, er werd goed gezorgd voor de maatjes!

    De kinderen maken tijdens dit project een ik-museum, hierin laten kinderen zien wie zij zijn en nemen ze van alle onderwerpen die wij aandragen iets om in hun museum tentoon te stellen. Alle musea zijn tijdens de kijkavond op dinsdag 16 oktober te bewonderen!