• 17 JAN 19
  • 0
  Bovenbouwnieuws

  Bovenbouwnieuws

  De bovenbouw is na de kerstvakantie direct gestart met het nieuwe project: de tijd van pruiken en revoluties. Drie weken lang krijgen de kinderen lessen om meer te leren over deze tijd; wie was stadhouder Willem V, Eise Eisinga, wat is een revolutie, wat waren de revoluties in die tijd en wat hebben dinosauriërs te maken met de tijd van pruiken en revoluties? Er worden pruiken ontworpen, spotprenten gemaakt en in sommige groepen een eigen planetarium. Naast de in de crea-lessen besteden we ook tijdens taal, begrijpend lezen en verhaal aandacht aan deze periode van de geschiedenis.

  Een aantal bovenbouwgroepen doen mee met ‘Meet the Professor’ en de eerste gouden envelop is al binnen. Stap voor stap zullen de kinderen meer te weten komen over de professor die hun groep zal bezoeken.

  Groep 6 en 7 starten op 21 januari met de cito’s. Elke dag zullen de kinderen hier aan werken. Groep 8 is gestart met het schrijven van het eindstuk en zal in de periode tot half april oefenen met de vraagstelling en opzet van de eindtoets.