• 17 JUN 19
  • 0
  Bovenbouwnieuws

  Bovenbouwnieuws

  Na een fantastisch kamp, waarin alle kinderen promoveerden tot Romein, is de laatste periode van dit schooljaar aangebroken.

  In deze periode zal groep acht, naast het gewone werk, druk zijn met oefenen voor het eindstuk en het schrijven van een verslag over hun schoolloopbaan op De Brug. Groep zes en zeven maken de cito’s die aan het eind van het jaar afgenomen worden; rekenen, begrijpend lezen, spelling en de drie minuten toets.

  We duiken met de bovenbouw in de tijd van computers en televisie (1945 tot nu). Tijdens dit project krijgen de kinderen les in het componeren van muziek op de computer. In alle groepen is een tijdlijn te vinden, waar belangrijke gebeurtenissen aan hangen. Ook werken de kinderen een decennium uit en presenteren dit aan de rest van de groep. Daarnaast kijken we op 20 juni op school naar de voorstelling ‘De Man Die Naar De Andere Kant Van De Oceaan Wilde Vliegen’, die helemaal binnen het thema past. Door ook de taal-, begrijpend lezen- en crealessen aan het thema te koppelen, hopen we helemaal ondergedompeld te worden in de tijd van computers en televisie.