• 04 FEB 16
  • 0

  Bovenbouwnieuws

  In de bovenbouw zijn we druk met het thema ‘Mijn leven’. Heeft u de stambomen in Aqua al gezien? Wie hoort er allemaal bij de familie en hoe maak je nu eigenlijk een stamboom?

  Indigo ontdekt wie omi is. Haar achternaam is Fokkema. Heeft u (verre) familie met de achternaam Fokkema? Dan horen we dat graag!

  Oker verdiept zich in de ik-dozen. We vragen elkaar de hemd van het lijf en komen uiteindelijk uit op filosoferende gesprekken.

  Terra leert elkaar kennen door elkaar te interviewen en de ik-dozen te presenteren. Daarnaast houden we ons bezig met wat we later willen worden.

   

  Voor dat laatste organiseren we een beroepenmarkt op vrijdag 12 februari van 13.00 tot 14.00. Heeft u zin en tijd om te komen vertellen over uw beroep? Meld u dan zsm bij Hedwig!

   

  In deze periode worden ook de cito toetsen afgenomen. Dit is hard werken. En wat doen de kinderen dat goed en geconcentreerd! We weten allemaal dat (cognitieve) toetsen niet het enige is wat telt. De cito toetsen laat bijvoorbeeld niet zien hoe zorgvuldig je te werk gaat, hoe creatief je bent of hoe behulpzaam jij kan zijn. Dat is belangrijk om mee te geven aan de kinderen!

   

  Tijdens het jaargroepenmoment op de donderdag oefent groep 8 alvast met de eindcito. Hoe is de vraagstelling en wat kan ik verwachten? Leerjaar 6 en 7 zijn druk bezig met het maken van een verslag over een dier of land. Uiteindelijk zullen ze hun verslag presenteren in de stamgroep. Maar hoe presenteer je nu zoiets? En welke vormen van presenteren zijn er? Dat zullen we de komende tijd allemaal ontdekken.

   

  Groep 8 heeft een improvisatie les gehad als voorbereiding op het eindstuk. Met zoveel talent belooft het weer een spetterend eindstuk te worden.

   

  Houdt u ook de stamgroeppagina in de gaten? Hier staat de laatste informatie op van de stamgroep van uw kind.