• 23 MEI 16
  • 0

  Dames en heren….hooggeëerd publiek… wij gaan op kamp!!!!

  Uiteraard is circus Toni Boltini het meest origineel of is circus Zanzara toch de winnaar? We gaan er op kamp achter komen!

  Woensdag 11 mei is het kampthema bekend gemaakt en sindsdien zijn wij druk bezig met een verhalend ontwerp rondom het thema circus. We bekijken wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een circus. Welke mensen met welke beroepen lopen er rond? Wat heb je nodig aan materiaal? Wat moet je allemaal regelen? Daarnaast zijn de kinderen van circus Toni Boltini donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei stamgroepdoorbroken bezig geweest met zaken die ze moeten regelen voor het circus. We hebben gekeken naar de talenten van de kinderen en zo is er een groep bezig met het schrijven van een couplet van het kamplied, het maken van versiering voor de bovenverdieping, het ontwerpen van een mascotte, posters etc.

   

  Verkeersdag

  Maandag 23 mei hebben we een verkeersdag. Buiten is er een parcours uitgezet waar de kinderen een verkeersles krijgen en binnen bespreken we de theorie. In welke categorieën kan je de verkeersborden indelen? Welke voorrangsregels gelden er?

  Cito’s

  Vanaf maandag 23 mei beginnen we met het afnemen van de cito’s van het leerlingvolgsysteem. Bij de ‘midden’toetsen hadden we dit jaar voor het eerst de toets begrijpend luisteren afgenomen. We hebben gemerkt dat dit voor de andere kinderen erg afleidend is en daarom gaan we deze toets stamgroepoverstijgend afnemen. De kinderen van groep 4 en 5 hoeven geen begrijpend luisteren toets te maken en gaan in die tijd aan de gang met een andere toets om zo de tijd optimaal te benutten.

  Tuintjes

  Omdat we dit jaar helaas niet bij de schooltuintjes in de buurt terecht konden, hebben we met de hele middenbouw één tuin. Elke groep gaat één keer naar de tuintjes in Overvecht en zo zorgen we samen voor een enorme oogst!