• 11 OKT 18
  • 0

  Goede doel 2018-2019 Lombok voor Lombok

  Naar aanleiding van onze oproep voor het aandragen van suggesties voor een goed doel, kwam een ouder met het idee het lokale initiatief ‘Lombok voor Lombok’ te steunen. Dit idee is omarmd door het team van de Brug en dit jaar zullen we ons met de kinderen hierop gaan richten.

  Het Indonesische eiland Lombok is in juli en augustus van dit jaar getroffen door zware aardbevingen. Er is nog veel geld nodig om de mensen te voorzien van waterfilters voor schoon drinkwater, een veilig dak en medische voorzieningen. De initiatiefnemers in onze wijk Lombok hebben direct contact met een aantal betrouwbare, lokale, kleine organisaties die op verschillende plaatsten in het getroffen gebied actief zijn.  Op deze manier weten we zeker dat het geld daar terecht komt waar het het hardste nodig is.

  In ieder groep zal een spaarpot staan voor kleingeld waar gespaard kan worden voor dit goede doel. Een deel van de opbrengt van de sponsorloop en van het festival zal gereserveerd worden voor dit goede doel. Met de kinderen zullen we natuurlijk ook inhoudelijk aandacht besteden aan de gevolgen van de aardbeving op Lombok en aan de relatie tussen onze wijk hier en het Lombok in Indonesië.

  Op facebook is ‘Lombok voor Lombok’ actief, daar zijn de verschillende initiatieven terug te vinden.