• 11 OKT 18
    • 0

    Kadenieuws

    Inmiddels zijn we op de Kade alweer een stuk verder in het project ‘mijn leven’. Omdat de Kinderboekenweek is gestart, worden er héél veel boeken (voor)gelezen en wordt het thema ‘vriendschap’ verder uitgediept. Hoe maak je vrienden? Wie zijn jouw vrienden en waarom? Hebben jij en je vrienden alles hetzelfde? Soms krijg je ruzie met een vriend. Hoe maak je dat dan weer goed? Met behulp van de Vreedzame Schoollessen leren we de kinderen een stappenplan om een conflict op te lossen met elkaar.

    Op de Kijkavond van dinsdag 16 oktober laten de kinderen aan hun meegebrachte familieleden zien wat ze allemaal binnen het project gemaakt en gedaan hebben. Zo zijn er in veel klassen de ik-dozen van de kinderen te bewonderen: dozen waar kinderen spullen in hebben gestopt die écht iets over hen zeggen. Kunnen jullie raden van wie de dozen zijn?

    Vanaf 20 oktober heeft de hele school Herfstvakantie. Hierna gaan we op de Kade druk aan de slag met met het verrassende thema…. Herfst! We zijn benieuwd hoeveel kastanjes, eikels, blaadjes en nog veel meer herfstschatten de kinderen zullen meebrengen!