• 08 DEC 19
  • 0
  Kadenieuws

  Kadenieuws

  De afgelopen weken zijn wij op de Kade bezig geweest met het thema Sinterklaas. We hebben onze schoen gezet en veel liedjes gezongen en geoefend. Van Sinterklaas hebben wij een bijzonder schoencadeautje gekregen: een caleidoscoop!

  Op 5 december kwam Sinterklaas bij ons op de Brug. Op de Laan hebben wij Sinterklaas en zijn Pieten opgewacht. Het was nog even spannend of hij wel zou komen, maar gelukkig kwam hij toch! We hebben aan Sinterklaas de pietengymdans laten zien, want hier hebben wij hard voor geoefend in de klas. Sinterklaas en zijn pieten zijn daarna langs geweest op de Kade en zijn langs alle klassen gegaan. Sinterklaas heeft in de klas uit zijn grote boek voorgelezen en we kregen allemaal een heel mooi groepscadeau!

  Verder zijn wij sinds deze week op de Kade begonnen met de klankmuur. Om de twee weken staat er een nieuwe klank centraal, waar we verschillende activiteiten mee doen. Deze week was dat de -‘s’-klank van Sinterklaas. De kinderen mogen spullen meenemen die beginnen met de klank ‘s’ en deze spullen kunnen vervolgens in een zakje aan de muur. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan en er zijn al heel veel spullen meegenomen die beginnen met de ‘s’, leuk! Volgende week gaan we aan de slag met een nieuwe klank. Dit wordt dan de ‘k’ van Kerst!