• 15 JUN 16
    • 0

    Kadenieuws

    Op de Kade wordt deze week het thema boerderij afgesloten met het kadefeest! Tijdens het kadefeest gaan de kleuters onder begeleiding van kinderen uit groep 7 en ouders allemaal spelletjes uitvoeren. Alle spelletjes hebben dit jaar natuurlijk iets te maken met het thema boerderij. Zo wordt er stokpaard gereden, met (nep)eieren en melkpakken gegooid, zak gelopen en aardappels verzameld. Daarnaast kunnen alle kinderen natuurlijk geschminkt worden en gaan we ijsjes eten. Al met al belooft het dus een geslaagde dag te worden!

    De laatste weken van het jaar werken we toe naar de zomervakantie. In elke klas gaan we de laatste periode aan de slag met het thema zomer. Zo wordt er gerekend met ijsjes, worden er vissen geknutseld en kunnen er reizen geboekt worden in de ‘huishoek’. Daarnaast wordt er natuurlijk in alle groepen schoongemaakt. Een heel jaar is er intensief gespeeld met al het materiaal en dat is nu dus wel toe aan een opfrisbeurt. Bij elke onderbouwgroep komen er daarom schoonmaaklijsten te hangen waarop ouders zich kunnen intekenen.

    Naast het thema zomer wordt er ook stil gestaan bij het thema afscheid. Zo nemen juf Carina en juf Hester aan het eind van deze week afscheid in verband met hun zwangerschapsverlof. In november zien we beide juffen weer terug op de Kade. Ook nemen we natuurlijk afscheid van de kinderen die naar de middenbouw toe gaan. Donderdag 7 juli glijden zij door op Laan. Er is dan op het plein van de Laan een parcours uitgezet waar alle kinderen doorheen moeten om uiteindelijk bij hun nieuwe stamgroep uit te komen. Vrijdag 8 juli vindt vervolgens het uitglijden zelf plaats. Alle ouders van de uitglijders mogen dan ‘s middags in de groep komen en meegenieten van het afscheid dat de juf voor ze in elkaar gezet heeft. Een erg mooi moment waar de oudste kleuters nu al naar uit kijken. Om 14.15 begint vervolgens de zomervakantie en kan iedereen lekker van zijn welverdiende rust gaan genieten. We hopen alle kinderen op maandag 22 augustus weer terug te zien.