• 04 MRT 21
    • 0

    Middenbouw nieuws

    Wat is het toch fijn om weer met z’n allen op school te zijn! Het voelde na twee weken fysiek onderwijs gek om voorjaarsvakantie te hebben, maar het was ook wel lekker om weer even uit te rusten van twee intensieve schoolweken. Het was namelijk wel even wennen om weer met zoveel kinderen in de klas te zijn. We hebben dan ook uitgebreid de tijd genomen om elkaar opnieuw te leren kennen en bepaalde dingen te oefenen die in de weken thuisonderwijs een beetje waren vergeten. En wat hadden we in de vakantie een geluk met het weer! Waar we voor de vakantie nog buiten speelden in de sneeuw, konden we deze week bijna zonder jas naar buiten. De lente is in zicht!
    Deze weken is iedere middenbouw groep bezig met een eigen project. De ene groep heeft het over dieren, de ander over geld, de volgende over geschiedenis en de laatste over architectuur. Kinderen bedenken zelf wat ze er nog meer over willen weten en waar ze antwoorden op hun vragen kunnen vinden. Er komen leuke gesprekken op gang en we ontdekken er van alles over.
    Helaas zijn een aantal geplande excursies in deze tijd geannuleerd, wel hopen we binnenkort met de middenbouw groepen naar de schooltuintjes te gaan. Daar zullen we zelf zaaien en hopelijk ook oogsten 😉. Verder gaan wij in de loop van het jaar nog op bezoek bij de Boer en als het meezit brengen we ook een bezoekje aan de Griftsteede stadsboerderijen en de verkeerstuin. Kortom: genoeg leuks om naar uit te kijken.