• 25 MRT 21
  • 0

  Middenbouw nieuws

  Dat was bijzonder, ook de kinderen bij ons op school mochten vorige week stemmen! Op dezelfde dag als de volwassenen in Nederland brachten ook de Brugkinderen hun stem uit op een partij. Dit ging net zo officieel als bij de echte verkiezingen: met stempas, rood potlood, stemhokje én stembus. In iedere bovenbouwgroep waren partijen gevormd met mooie standpunten. Na het zien van alle promotiefilmpjes hebben de kinderen bedacht op welke partij zij wilden stemmen. Als winnaar uit de verkiezingen is gekomen: GMBG (Gewoon Meer Buiten Groen). Dat belooft wat!

  Op dit moment is elke middengroep nog bezig met het eigen project, deze ronden we bijna af. Volgende week vieren we Pasen met elkaar. We zullen op donderdag gezellig met elkaar op school ontbijten en ongetwijfeld ook wat paaseitjes verstoppen (en opeten!). Ieder kind maakt dit jaar voor zichzelf een lekker paasontbijt. We schrijven ook een verhaal wat met Pasen te maken heeft: wie is voor jou bijzonder en waarom? Daarnaast zingen we nog twee paasliedjes.

  Na het lange paasweekend starten we met twee verschillende projecten. Zo zullen groep 3 en 4 aan de slag gaan met de leerlijn tijd, en zal groep 5 bezig gaan met Kaart in zicht. Hierbij leren zij het gebruik van kaarten in de atlas en hoe zij informatie hierin kunnen vinden. We zullen groepsdoorbroken werken, leuk om op die manier ook eens met andere kinderen in de klas te zitten.

  Misschien heeft u thuis het liedje al eens voorbij horen komen? Banaan, banaan….. eigenlijk te krom om te staan. Morgen gaan we, onder begeleiding van verschillende instrumenten, dit lied zingen in het speelwerklokaal met echte musici. Dat is leuk! We hopen een stukje van het optreden met jullie te kunnen delen. Want dat missen we wel hoor, de vieringen met elkaar! Maar via Parro zijn de ouders thuis er toch een beetje bij.

  IMG_3933