• 15 APR 21
  • 0

  Middenbouw nieuws

  April doet wat hij wil… Dat hebben we de afgelopen dagen ook op school ondervonden. Het ene moment rennen we buiten zonder jas in het lentezonnetje, en het andere moment vliegt de hagel en sneeuw tegen de ramen. Leuk om naar deze verschillende weersomstandigheden te kijken en hiervan te leren.

  Twee weken geleden hebben wij fijn Pasen gevierd met elkaar. Sommige kinderen hadden voor zichzelf zelfs een prachtige ontbijtdoos geknutseld! Het was een dag die in het teken stond van iets voor een ander doen, zo knutselden we allemaal iets moois voor onze maatjesgroep (zie foto: dieren met hun jong).

  Na het paasweekend zijn we gestart met twee projecten: tijd voor groep 3 en 4, en ruimte voor groep 5. Groep 5 leert het gebruik van een atlas en kaarten. Groep 3 en 4 gaan middels een tijdmachine terug in de tijd en ontdekken o.a. hoe de zonnewijzer werkt, wat fossielen zijn en hoe we de dagen, maanden en jaren noemen.

  Vanaf deze week zouden wij met de middenbouwgroepen eigenlijk naar de schooltuintjes gaan. Helaas is dit nog even uitgesteld. Daarom hebben wij van Utrecht Natuurlijk zaadjes gekregen om in de klas toch wat te kunnen zaaien. Hopelijk kunnen we dat over een tijdje oogsten en mogen we na de meivakantie ook echt zelf naar de tuintjes aan de Kanaalweg.

  Tot slot gaan wij aankomende maandag met de middenbouw naar een muzikaal sprookje kijken en luisteren: De Nachtegaal en de Keizer. Daarover meer in het volgende middenbouw nieuws.

  Voorbeeld van afbeelding