• 27 MEI 21
    • 0

    Middenbouw nieuws

    Gelukkig, de school staat er nog!! En dat is te danken aan alle Brugkinderen die vorige week tijdens de kampdagen ervoor gezorgd hebben dat de Investeerders zijn verdwenen. Er is 3 dagen lang hard gewerkt en gespeeld, er zijn vele opdrachten voltooid, banieren verdiend en schilden geverfd met als resultaat dat koning Arthur onze school wist te vinden en ons heeft gered. Geen parkeergarage dus, maar onze prachtige school kan blijven staan. Wat waren het fantastische dagen met als slotstuk op vrijdag de heldendaden van iedere stamgroep. Mooi om te zien hoe ieder Ridderhuis heeft bijgedragen. Het weer zat niet alle dagen mee, maar wat waren de Ridderhuizen dapper en bleven ze door strijden voor het behoud van de Brug.
    In het vorige middenbouw nieuws was te lezen dat we naar een mooie voorstelling zouden kijken: de Keizer en de Nachtegaal. En dit was een prachtig muzikaal sprookje. Ondertussen hebben wij naar nog een voorstelling mogen kijken, dit was een vertelling van twee sprookjes. De kinderen hebben ademloos geluisterd en er waren mooie geluidseffecten te horen en zien, zoals de grote gong. Indrukwekkend!
    Deze week zijn we alweer begonnen met een nieuw project, namelijk Maken en Gebruiken. In de hele school wordt de komende weken van alles gemaakt. In de middenbouw vormen wij ateliers. In deze ateliers maken wij dingen om uiteindelijk te kunnen verkopen in onze galerie. We hopen ook dat jullie iets bij ons komen kopen, zodat we geld inzamelen voor ons goede doel van dit jaar. Volgende week krijgen wij hiervoor zelfs een workshop van een echte kunstenaar en gaan we aan de slag met boetseren. Benieuwd naar het resultaat? Blijf dan op de hoogte van de kunstwerken via Parro of de website.