• 15 JAN 18
  • 0
  Middenbouwnieuws

  Middenbouwnieuws

  Verkeer
  De middenbouw is na de vakantie gestart met een verkeersweek: wat betekenen verkeersborden en hoe steek je veilig over? Op weg naar de bibliotheek letten we op de verkeersborden die we onderweg tegenkomen. Wat hangen er veel bij het fietspad voor de Cereolfabriek!

  Samenleven
  De komende weken gaan we aan de slag met het thema samenleven. We gaan een samenwerking aan met Ithaka Internationale Schakelklassen uit de Maetsuykerstraat, waar kinderen die weinig Nederlands spreken zich voorbereiden op een toekomst in Nederland.

  Tijdens groepsdoorbroken crealessen gaan de kinderen aan de slag met media-vaardigheden zoals fotografie, film, stopmotion, glossy maken of een powerpoint maken. De kinderen leren interviewen, gaan de buurt in beeld brengen en onderzoeken hoe de verschillende culturen in de wijk Lombok samenleven. Op de kijkavond van 20 februari laten we alles graag zien!

  Excursies
  De kinderen gaan 25 januari naar de voorstelling “Brrr, wat koud”, op Cultuurcampus Vleuterweide. Het is een grappige, bijna tekstloze, muzikale voorstelling van Theatergroep Graasland.

  Eind februari gaan we naar Museum Catharijneconvent voor een rondleiding over de feesten in het voorjaar. Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn we lekker vrij, maar waarom eigenlijk? In een zoektocht door het museum leren de kinderen waar deze feesten over gaan.