• 07 FEB 18
  • 0
  Middenbouwnieuws

  Middenbouwnieuws

  De kinderen van de middenbouw zijn druk bezig met het thema samenleven. Vorige week hebben ze hapjes gegeten met de kinderen van Ithaka, de internationale schakelklassen hier uit de buurt. De kinderen van de Brug hadden typisch Nederlandse hapjes meegenomen, zoals poffertjes, kaasblokjes, appeltaart en drop. De kinderen van Ithaka hadden Syrische hapjes gemaakt, erg leuk om te proeven en wat was het allemaal lekker!

  Binnenkort krijgen we bezoek van de wijkagent en komt er een ouder vertellen over werken bij de politie. We zijn benieuwd naar de verschillen! Oranje is op bezoek geweest bij de moskee, tijdens crea hebben de kinderen Janneke van het Bankaplein geïnterviewd, er zijn stopmotion-filmpjes gemaakt, dozen beplakt met Syrische taferelen, powerpoints gemaakt over samenleven en er is veel gefotografeerd. De kinderen zijn ondergedompeld in nieuwe media.

  Ook zijn we naar de bibliotheek geweest voor een gesprek met schrijfster Anna Woltz. De kinderen hebben haar het hemd van het lijf gevraagd en zijn enthousiast begonnen met lezen in haar boeken. Ze kan heel goed schrijven en ook boeiend vertellen; de kinderen hingen aan haar lippen.

  Twee keer per week komen kinderen uit de bovenbouw in de middenbouw helpen tijdens het lezen.  Tijdens dit tutorlezen geven de bovenbouwers de kinderen van de middenbouw tips, zoals: ‘let op de punt’ of ‘je hebt een woord overgeslagen’. Ze lezen om en om een regel of een bladzijde. En na afloop geven ze het kind met wie ze gelezen hebben een opsteker en een sticker :). Dit gaat supergoed en is heel leerzaam!