• 05 APR 18
  • 0

  Middenbouwnieuws

  De middenbouw is bezig geweest met lentekriebels: wat is verliefdheid, wanneer is het fijn om bloot te zijn en wanneer juist niet, hoe ontstaan baby’s etc. Onder veel gegiechel maar ook met veel interesse hebben we hierover gelezen en les gekregen.

  Deze maand gaan de middenbouwgroepen naar de boer om te zien wat er allemaal gebeurt op een boerenbedrijf. Extra leuk in de lente, nu er jonge dieren geboren worden!

  Op woensdag 11 april is er de grote rekendag. We gaan dan de hele ochtend interessante rekenproblemen oplossen.

  Op donderdag ochtend 12 april is er voorlichting over het kamp voor ouders van groep 3 en andere geïnteresseerden.

  Zoals bekend, is op zaterdag 21 april het Festival de Brug. In de groepen gaan we producten maken om te verkopen, zoals jam of armbandjes. Speelgoed dat kinderen willen inleveren voor de markt verzamelen we in een grote doos bij de groepen. Kinderen mogen ook zelf hun spulletjes verkopen.

  Binnenkort gaan de middenbouwgroepen starten met schooltuinen. Twee middenbouwgroepen volgen drie keer een tuinverkennersles en twee andere groepen begeleiden de kleuters bij het bijhouden van hun tuintje. De vijfde middenbouwgroep zal Emmaus helpen met het bijhouden van hun tuin.

  In iedere groep gaan we weer collecteren voor ons goede doel, Emmaus, in het kader van ‘Be a Nelson’. Ook komen er prikborden in de groepen waarop kinderen kunnen laten zien wanneer ze een Nelson waren: wanneer ze iets goeds hebben gedaan voor een ander of de wereld.