• 20 SEP 18
  • 0

  Middenbouwnieuws

  Het nieuwe schooljaar is 4 weken oud en wat hebben wij al veel gedaan en geleerd in de middenbouw!

  In de eerste weken zijn wij druk bezig geweest met onze groepsnaam en hebben wij veel groepsvormende activiteiten en spelletjes gedaan, zoals: ‘zoek iemand die…’. Ook zijn wij gestart met de eerste lessen van de Vreedzame School, waarbij het thema van de eerste weken is ‘We horen bij elkaar’. We hebben groepsafspraken gemaakt en besproken wat opstekers zijn en hoe we die fijn aan elkaar kunnen geven.

  Na deze start zijn wij verder gegaan met het eerste schoolbrede thema van dit jaar: ‘Mijn leven’. In dit project bekijken we ons eigen leven: zowel in het gezin als daarbuiten. Ook ontdekken wij wat we allemaal met ons lichaam kunnen, bijvoorbeeld: hoe veel bonen kun jij in je hand houden? Hoe goed zijn jouw ogen? Hoe sterk is jouw haar? Daarnaast hebben wij zelfportretten gemaakt en middels een observatiekring onze voeten bekeken. Wat zitten daar veel kleine botjes in! Ook schrijven de kinderen in groep 4 en 5 iedere dag een klein stukje in een dagboek. Zij geven aan hoe zij zich voelen en wat ze hebben beleefd.

  Binnenkort start de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Vriendschap’. Dit sluit mooi aan bij ons project, want het sluiten van vriendschap en hebben van vriendjes gaat ook over ons leven. Kortom: we gaan nog een boel leren in dit project de komende weken.