• 24 JAN 19
  • 0
  Middenbouwnieuws

  Middenbouwnieuws

  In de middenbouw hebben wij ons de afgelopen drie weken verdiept in de (vroege) Middeleeuwen. Zo hebben wij geleerd wie Karel de Grote precies was, hoe kastelen eruit zagen en wat de uitdrukking ‘Wat een monnikenwerk’ betekent. In elke middenbouw groep zijn wij ook creatief aan de slag gegaan. Zo zijn er wapenschilden gemaakt, hebben kinderen voor zichzelf een bijnaam verzonnen zoals ‘Jan de Grappige’ en zijn er kastelen gebouwd en geknutseld. Wat een leuke tijd om over te ontdekken en te leren!

  Deze week werden wij blij verrast door de sneeuw op het plein! Wat hebben we genoten van het buitenspelen. Waar we ook ontzettend van genoten hebben met de hele middenbouw was de muziekvoorstelling van deze week. Met 4 groepen zijn wij naar ‘Be Bach’ geweest, een muzikale vertelling over het leven van Johann Sebastian Bach. We werden meegenomen in zijn leven en mochten zelf ook actief meedoen tijdens de voorstelling. Het was een muzikale en leerzame middag!

  Verder zijn wij deze week gestart met de cito-toetsen. Komende 3 weken zullen de toetsen worden afgenomen in de stamgroepen. Tot slot hebben wij met het team op maandag 4 februari een studiedag. Deze dag hoeven de kinderen dus niet naar school te komen.