• 20 MRT 16
  • 0

  Middenbouwnieuws

  Project ‘Mijn Leven’

  Nog nooit hebben we zoveel ouders in de groepen gehad als tijdens het project ‘Mijn leven’! Hartelijk dank voor alle mooie verhalen en presentaties, zonder jullie hulp was het nooit zo’n rijk project geworden!

  Pasen
  Ongetwijfeld heeft u het lied ‘Pasen, het is Pasen’ thuis al gehoord. Donderdag a.s. vieren we met elkaar het Paasfeest. De kinderen hebben weer een lootje getrokken voor wie ze een ontbijtje gaan maken. We zijn benieuwd naar alle creatieve ontbijtdoosjes!

  Germanen
  We zijn druk bezig met het geschiedenisproject de Germanen, ook kijken we al vooruit naar de Romeinen. Aan dit project hebben we een uitje naar Castellum Hoge Woerd gekoppeld. Vorige week kwamen de kinderen van de Gele Gekkolanders en de Blauwe Bliksem al enthousiast terug!

  Voorstellingen & uitjes
  *Binnenkort komt Theater Totaal een voorstelling bij ons op school geven.
  *Schooltuintjes; dit jaar gaan we met de hele middenbouw 1 groep tuintjes verzorgen. Elke stamgroep gaat 1 keer naar de tuintjes en brengt verslag uit aan de andere middenbouwgroepen.

  Spelling
  We zijn dit jaar gestart met het anders formuleren van de spellingsregels en meer auditieve activiteiten te doen. Hierdoor leeft spelling erg in de groepen, bij andere activiteiten wordt door de kinderen regelmatig gerefereerd aan de spellingafspraak die ze herkennen in een woord.