• 13 JUN 16
  • 0

  Middenbouwnieuws

  Dit is chill! We gaan op kamp! Het wordt een feest, feest, feest, doe mee en stamp!

  Een feest was het! We hebben enorm veel mazzel gehad met het weer, een droog kamp, daar hadden we met de voorspellingen niet op mogen hopen, maar dat was het! Op woensdag zijn we bij de waterval geweest en hebben we Levend Stratego gedaan. Donderdag hebben we 2 verschillende spelen gedaan bij de zandvlakte, zo hebben we bijvoorbeeld gekeken hoeveel koekjes er in een middenbouwmond passen (gemiddeld 7!). De disco was een groot feest met schuifelen en limbodansen en bij het kampvuur werd de marshmellowrooster-techniek geoefend: je marshmallow in het vuur houden blijkt namelijk niet zo smakelijk! Verder hebben we schoolbreed en met de eettafelgroepjes verschillende spelen gedaan.

  Inmiddels zijn de circusversieringen weggehaald en gaan we van start met het laatst thema van dit jaar: Rondje Nederland. We hebben het project, dat gebaseerd is op een schooltvprogramma, uitgebreid. De kinderen gaan zelf folders maken over pretparken, musea en cultureel erfgoed in Nederland. Met elkaar kijken we wat je moet weten om ergens naar toe te gaan en hoe je een passende (en enthousiasmerende) folder kunt maken.

  Verjaardagen

  Vrijdag 17 juni vieren we met alle middenbouwleerkrachten onze verjaardag. De kinderen kunnen zich voor de ochtend inschrijven voor verschillende activiteiten (ook in het rondje Nederland thema). Voor de middag hebben we een twee programma’s, welke het wordt hangt van het weer af.