• 29 SEP 16
  • 0

  Middenbouwnieuws

  De middenbouw is op dit moment wekelijks bezig met de danslessen van het UCK. Het project heet dans je verhaal en dit dansthema sluit perfect aan bij het thema communicatie. Afgelopen week hebben de kinderen duetten gedanst zoals opa’s en oma’s dat vroeger ook deden. Eerst leerden zij allerlei dansbewegingen. De slotopdracht bestond uit het bedenken van een duet. Daarin moesten verschillende elementen terug komen, zoals: contact met je danspartner, een grondelement, een draai, een lift en het gebruiken van de ruimte.

  Op 10 oktober zal er in de middenbouw een opa- en omamiddag zijn. De uitnodigingen zijn ondertussen de deur uit, vaak door de kinderen zelf geschreven. Het leuke is dat er ook al een aantal brieven zijn terug geschreven door de opa’s en oma’s. Bij elke middenbouwgroep is er een brievenbus te vinden waarin kinderen ook brieven aan elkaar kunnen schrijven. Vind je het leuk om een brief of kaart naar de middenbouw te sturen? Het adres is:

  Jenaplanschool de Brug
  t.a.v. groep (Oranje, Groen, Geel, Rood of Blauw)
  Laan van Nieuw Guinea 20
  3531 JJ Utrecht

  De kinderen kijken erg uit naar de post!

  Verder hebben we deze week de bibliotheek bezocht. Dit ging ook over opa’s en oma’s en spelletjes uit de tijd dat zij jong waren. Daarnaast krijgen we ook binnenkort onze biebabonnementen. We kunnen dan per groep 30 boeken lenen, dus dat wordt een leesfeestje!