• 12 SEP 19
  • 0
  Middenbouwnieuws

  Middenbouwnieuws

  De eerste weken van het schooljaar staan in de middenbouw in het teken van elkaar en de groep leren kennen. De kinderen van groep 4 en 5 kennen de klas al, maar voor de kinderen van groep 3 is het spannende overgang. Van het kleine Kadegebouw naar de grote Laan! Fijn om te zien hoe zij in de klas welkom worden geheten door de andere kinderen en hoe snel iedereen zijn of haar draai weer weet te vinden. Er worden in de klassen veel activiteiten gedaan die dit kennismaken bevorderen. Zo spelen we veel spellen, zitten we geregeld met elkaar in de kring en doen we activiteiten die behoren bij de Vreedzame School. We hebben het in de eerste weken over het geven van opstekers en oefenen hier ook mee. Verder maken we afspraken over hoe we het graag willen hebben in de klas en stellen we een taakjeslijst op. Fijn om te zien hoe iedereen actief meedoet en ook graag meehelpt!
  Volgende week zullen we starten met het eerste SLO project van dit schooljaar Communicatie en Media. Binnen dit project gaan we verschillende communicatiekanalen ontdekken, maar we spitsen ons met name toe op de radio en de podcast. Wat is een podcast? Welke onderdelen zitten er in een podcast? Kunnen wij misschien zelf een podcast maken? Dat belooft mogelijk wat voor de kijkavond aan het eind van dit project!
  Volgende week woensdag zien we elkaar graag op de stamgroepavond van de middenbouw. De inloop is vanaf 19:15 uur. We kijken ernaar uit om iedereen hier te ontmoeten en nader kennis te maken met de ouders per stamgroep. Tot dan!