• 19 NOV 15
  • 0

  Middenbouwnieuws

  Sint Maarten

  Afgelopen woensdag, 11-11-2015,  hebben we met de middenbouw en nog een paar klassen van andere scholen, verschillende Sint Maartenliedjes voor de burgemeester gezongen. Na een toespraak van de burgemeester hebben we een stadswandeling gemaakt waar we op verschillende locaties meer te weten kwamen over Sint Maarten. Het was leuk om extra stil te staan bij het feest van het delen!

   Project

  Na een verkeersweek zijn we begonnen met het project de prehistorie. In een drietal schooltv afleveringen zien we hoe een jagersjongen in de steentijd leefde. Door de verhalen die verteld en voorgelezen worden komen de kinderen nog meer te weten over de jagers, verzamelaars en de hunebedden.

  Herfstsignalering

  Nu alle letters aan groep 3 zijn aangeboden is het tijd om te kijken wat al is beklijfd en wat er nog geoefend moet worden. De leerkrachten zijn daarom druk bezig om met elk kind in groep 3 wat oefeningen te doen om te kijken hoe het gaat met alle deelvaardigheden van het aanvankelijk lezen.

  Gym

  De afgelopen tijd en de komende tijd zijn de gymlessen extra bijzonder. Afgelopen twee weken hebben de kinderen tennisles gehad en juf Tessa (de stagiaire van de Oranje Opvrolijkvogels) geeft ook regelmatig gymles.

  Sponsorloop

  De kinderen hebben donderdag heel erg hun best gedaan met het hardlopen en de andere kinderen aanmoedigen. Persoonlijke records zijn verbroken en nu gaat het geld opgehaald worden. We zijn benieuwd wie als eerste alles compleet inlevert!

  Crea

  Inmiddels zit de eerste Crea-ronde erop. De kinderen konden zich intekenen om tweemaal op dinsdagochtend aan de slag te gaan met een creatieve opdracht. Zo zijn er de eerste ronde o.a. lampionnen gemaakt, stillevens geschilderd, spelletjes gemaakt en was er een groep met drama-opdrachten bezig. Maak ook een leuke crearonde mee en schrijf u in voor de ouderhulp!