• 02 OKT 15
  • 0

  Nieuws uit de middenbouw

  In alle groepen zijn we druk bezig met het vormen en aankleden van de groepen. De kinderen leren elkaar steeds beter kennen en het maatjeswerk loopt goed. De soms nog wat kale lokalen aan het begin van het schooljaar zijn inmiddels weer aangekleed met de nodige knutselwerken. Van buiten zijn de mooie vogels te bewonderen van de Gele Gekkolanders en de Rode Vuurvogels. Neem een kijkje in de Oranje Opvrolijkvogels, waar hun prachtige hoge hoed zo hoog is dat hij zelfs tot op het plafond doorloopt! De Groene Gymvogels hebben hun gymvogel met ecoline en ander materiaal ontworpen. En tenslotte is het interessant om binnenkort eens binnen te lopen bij de Blauwe Bliksem waar ze mooie inkijkjes in hun leven gaan maken met foto’s.

  De boerderij

  Naast alle bezigheden in de school zijn alle groepen op bezoek geweest bij de kinderboerderij. Daar hebben ze verschillende activiteiten gedaan om meer over de dieren te weten te komen. De kinderen liepen de activiteiten zelfstandig af met hun groepje. Mooi om te zien hoe de kinderen elkaar helpen, aanmoedigen en betrekken bij de opdrachten.

  De Gele Gekkolanders hadden een wel heel bijzondere verrassing onderweg: tijdens het wachten op de tram waren ze naar het voorbijgaand verkeer aan het zwaaien en uit één van de passerende auto’s kregen zij een zak spekjes toegeworpen!

  Kinderboekenweek

  Binnenkort start de kinderboekenweek ‘raar, maar waar’ en gaan we aan de slag met uitvinden en onderzoeken en natuurlijk met het lezen van veel mooie boeken!

   

  Loop vooral de klas eens in om alles te bewonderen want we zitten niet stil!