• 07 JAN 16
    • 0

    Onderbouwnieuws

    De kleuters hebben genoten van de kerstperiode. In alle groepen was de kerstboom opgezet en fonkelden er prachtige lichtjes. Tijdens het spelen en werken kon er heerlijk geëxperimenteerd worden met glitters en goud papier en werd er in elke groep het kerstverhaal voorgelezen. De kerstviering in de Pnielkerk  was een ervaring apart. In hun mooiste kleren kwamen de kleuters opgetogen de kerk binnen. Ze waren een beetje overdonderd door de drukte en al het geluid maar hebben prachtige dansen ten tonele gebracht.

    Inmiddels is de kerstvakantie afgelopen en zijn de leerkrachten druk met het voorbereiden van het thema “mijn leven”. Hier starten we maandag 11 januari mee. Tijdens dit thema staat het kind zelf centraal. We gaan het hebben over het lijf, uiterlijke kenmerken, familie, opgroeien, emoties en alles wat daar mee samenhangt.

    Naast het project “mijn leven” zijn de oudste kleuters in januari ook enkele dagen druk met de cito. Deze wordt afgenomen gewoon tijdens het spelen en werken in kleine groepjes.