• 23 MRT 16
    • 0

    Onderbouwnieuws

    In de onderbouw wordt er hard gewerkt aan het thema ‘museum’. Neem eens een kijkje in de verschillende kleutergroepen: er hangen de mooiste kunstwerken! Zo hangen er in de Kaboutertuin vervalsingen van de Mona Lisa en is het werk van Jackson Pollock nagemaakt. De Torteltuin is druk met het kopiëren van Kandinsky en met het prentenboek “de stip” en hangen er heuse Mondriaans in de Vlindertuin. In de Tovertuin is er een verfhoek waar er met verschillende materialen geverfd mag worden. Benieuwd geworden naar deze prachtige creaties? Breng een bezoekje aan de Kade.

    Naast dat we zelf hard aan het thema ‘museum’ werken, hebben we ook een echt museum bezocht. We zijn namelijk met alle kleuterklassen naar het Nijntje museum geweest. We zijn er met het openbaar vervoer naartoe gegaan dus alleen de trip ernaartoe was al een ervaring op zich. In het Nijntje museum hebben de kleuters zich ondergedompeld in de wereld van Dick Bruna. Nijntjes leefwereld was levensgroot nagemaakt waardoor de kinderen er echt in konden spelen. Al met al een geslaagde dag.

    Niet alleen het thema “museum” staat momenteel in de spotlights, we praten en lezen ook veel over Pasen. Vooral tijdens de trefwoordkringen in de ochtend staan we stil bij dit feest. Donderdag 24 maart zullen we daadwerkelijk van het paasontbijt gaan genieten dat we voor elkaar gemaakt hebben. Ook worden er op deze dag eieren gezocht en vindt er een gezamenlijke paasviering plaats. Om 14.15 begint voor de kinderen de paasvakantie.