• 24 JAN 18
  • 0
  Heeft u ruimte voor een pleegkind in uw gezin?

  Heeft u ruimte voor een pleegkind in uw gezin?

  Fay (6) zoekt een pleeggezin!

  Er zijn in Utrecht kinderen die door ernstige problemen en onveiligheid (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Zoals Fay. Zij wil, samen met kinderen in vergelijkbare situaties, maar één ding: een fijne, veilige plek waar ze tot rust kan komen. Ze zoekt met andere woorden een pleeggezin dat voor haar wil zorgen én wil helpen het contact met thuis goed te houden. Zodat Fay – zodra dit mogelijk is – weer naar haar ouders terug kan. Want dat is in basis waar het bij pleegzorg om gaat: tijdelijk de zorg voor andermans kind (deels of helemaal) overnemen.

  Verschillende vormen van pleegzorg
  Vaak zijn pleegouders bekenden van het kind. Zoals een oom en tante,  opa en oma of vrienden van het gezin. Maar er zijn ook onbekende mensen die pleegouder willen zijn. Gelukkig maar. Want niet ieder kind kan bij familie of bekenden terecht.

  “U helpt een pleegkind erg als u ruimte voor hem of haar heeft in uw gezin.”
  Om pleegouder te worden hoef je geen ‘standaard’ gezin te hebben. Iedereen die het leuk vindt en in staat is een kind of jongere veilig en gezond op te voeden, kan zich als pleegouder aanmelden. Dus ook alleenstaanden, samenwonende of getrouwde stellen en samengestelde gezinnen, met of zonder kinderen.

  Hele week of alleen weekenden
  Pleegzorg gaat veelal over zeven dagen per week voor een pleegkind zorgen, maar alleen een weekend per twee weken of maand kan bijvoorbeeld ook.

  Meer weten over pleegzorg?
  Stel uw vragen aan de medewerkers van het Frontoffice van De Rading Jeugd- & Opvoedhulp. U bereikt hen telefonisch op 030 – 272 43 53 en per e-mail via frontoffice@rading.nl.

  Vrijblijvend een informatieavond bijwonen kan ook. De data vindt u in de kalender op www.rading.nl. U bent van harte welkom!