• 17 SEP 20
  • 0

  Samen leven

  Wat is het fijn om elkaar weer te zien na zo’n lange zomervakantie! Sommige kinderen zijn in een hele nieuwe stamgroep gestart, maar eigenlijk moeten we allemaal weer wennen aan naar school gaan. We hebben heel veel spelletjes gedaan om elkaar goed te leren kennen en werken veel samen zodat we een echte groep worden.

  Het is leuk dat we aan het schoolbrede thema ‘Samen leven’ gaan beginnen. Dit past namelijk heel goed in deze eerste periode van het schooljaar. Want samen leven doen wij ook in de groep: hoe gaan we met elkaar om en houden we rekening met elkaar? We praten samen, we werken samen, we spelen samen en we vieren het lief en leed samen!

  Daarnaast gaan we ook leren hoe het is om ergens bij te horen. Waar hoor jij allemaal bij? Hoe ziet jouw gezin eruit? Waar woon jij? Met wie woon jij samen? Hoe ziet het eruit waar jij woont? Aan de hand van het boek ‘Bij ons in de straat’ gaan we allerlei soorten huizen langs, waarbij we ontdekken wie daar woont en waarom het huis er zo uit ziet. Daarnaast richten wij ons ook op hoe we leefbaar samen leven. Welke afspraken hebben we op school en welke afspraken hebben jullie thuis? Hoe zorgen we ervoor dat we in Nederland fijn samen kunnen leven? Hoe leven mensen ergens anders op de wereld?

  Aan de hand van al deze vragen gaan we de komende tijd op ontdekkingstocht!