• 29 JUN 17
  • 0
  Verslag Slot Loevestein

  Verslag Slot Loevestein

  We waren met groen, oranje en rood naar slot Loevestein. We kregen een rondleiding per groep, we gingen door het hele slot, op sommige plekken vertelde ze er wat over.

  Bijvoorbeeld het verhaal van Hugo de Groot en hoe hij ontsnapt was.

  Het ging zo: Hugo de Groot werd opgesloten in slot Loevestein. In de gevangenis van Hugo was het best fijn maar het was ook niet fijn, want hij had helemaal niks om te doen. Dus op een dag kwam zijn vrouw langs met een boekenkist met boeken, elke dag ging de boekenkist weer terug om opnieuw gevuld te worden en daarna weer naar het kasteel. Op een dag had de vrouw van Hugo de Groot, Maria, een idee. Hugo moest helemaal in zijn blootje in de kist. De volgende dag toen de kist weer terug ging naar Maria zat Hugo er in. Het was markt dus de soldaten hadden vrij dus werd de kist niet gecontroleerd. Zo was Hugo de Groot ontsnapt.

  Nu weer verder met de rondleiding. Op sommige plekken moest je een sleutel gebruiken. Na de rondleiding kreeg je zo’n sleutel. Toen mocht je met degene waarbij je in de auto zat, door en bij het kasteel allemaal dingen doen, bijvoorbeeld in het kasteel of het waterspel doen of met een geweer schieten.

  En daarna moesten we helaas weer terug en je mocht de sleutel houden.

  door Tom