• 30 NOV 21
  • 0

  Bovenbouw nieuws

  In de afgelopen periode hebben de achtste jaars Cito’s gemaakt, waarna zij hun definitief schooladvies hebben ontvangen. Ook zijn er rapportfolio’s gemaakt voor alle kinderen. In de rapportfolio’s stoppen de kinderen dingen waar ze trots op zijn en reflecteren zij op hun eigen ontwikkeling. Stamgroepleiders schrijven, naast beoordeling per vakgebied, een stukje over de persoonlijke ontwikkeling van alle kinderen.

  Na drie weken Cito’s voor groep 8 mogen we onze tijd weer besteden aan een mooi project: geography. In dit vakoverstijgende project leren de kinderen over Engelstalige landen over de wereld. Elke stamgroep heeft een land gekregen, waar zij alles over gaan leren. Hoe ziet de natuur eruit? Welke planten en dieren leven er? Hoe leven de mensen? Hun bevindingen zullen de kinderen presenteren aan de andere bovenbouwgroepen.

  Daarnaast wordt er ook in de bovenbouw uiteraard aandacht besteed aan Sinterklaas. De kinderen hebben lootjes getrokken. Voor de zesdejaars nog even wennen, voor de ouderen inmiddels bekend. De eerste surprises komen al binnendruppelen, terwijl andere kinderen nog hard bezig zijn!

  Het bandproject onder begeleiding van het Wilde Westen is afgerond. Het resultaat was een muzikale viering waarbij de groepen hun stuk aan elkaar hebben gepresenteerd. Fijn om aandacht te besteden aan talentontwikkeling en verbinding te vinden in muziek. Dank aan het Wilde Westen voor weer een fijne samenwerking!