Onderbouw (groep 1-2)

Schoolleiding

Jannetje Bisschop
Marijke Gastelaars
Marten van Straten (interim)

Intern begeleiders

Ilona den Boer
Monique de Poorter

Marri Notschaele
Fatima Mouhtaj
Abdel el Dahri

Conciërge

Harald Davidse Godfroid

Administratie

Angela Louwes

Team ondersteuning

Jannetje
Mijn naam is Jannetje Bisschop en sinds februari 2014 werk ik met heel veel plezier op Jenaplanschool De Brug. Ik ben begonnen als intern begeleider en vanaf september 2014 ben ik werkzaam als adjunct directeur. Het is een zeer afwisselende baan. De Brug is een sprankelende gemeenschap waar veel geleerd en ontwikkeld wordt èn waar veel kan. Ik voel mij hier enorm thuis.
Samen met mijn vriend heb ik 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik houd ontzettend van sporten en lekker eten. Ook spreek ik graag af met familie of vrienden, bezoek een museum of ga naar het theater. Ik ben niet zo goed in niets doen!

Monique
Mijn naam is Monique de Poorter en sinds augustus 2020 werk ik 2 dagen op de Brug als intern begeleider, samen met mijn IB-collega Ilona den Boer.
Hiernaast ben ik 1 dag per week werkzaam voor de flexpool van de PCOU waarvoor ik diverse vervangingen kan gaan invullen als leerkracht.
Samen met mijn vriend heb ik 2 kinderen en we wonen in Utrecht. In de vakanties wandelen en reizen we graag. Ik houd ook van koken, boeken lezen en muziek luisteren.
Na mijn PABO-studie heb ik orthopedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik heel veel jaar gewerkt in het onderwijs als groepsleerkracht in groep 1 t/m 8 op verschillende basisscholen in Utrecht en Rotterdam. Op een andere school van de PCOU heb ik een lange periode gewerkt als leerkracht, bouwcoördinator en intern begeleider. Het afgelopen jaar heb ik als intern begeleider gewerkt op een speciaal onderwijsschool in Utrecht.
Ik kijk er naar uit om samen te gaan werken met het enthousiaste team op De Brug en samen met ouders, leerlingen en leerkrachten verder te bouwen aan dit mooie onderwijs!

Marijke
Vanaf 1999 ben ik schoolleider op de Brug. Eerst samen met Frans en nu samen met Jannetje. Het is een heel gevarieerde intensieve baan. In 1979 begon ik elders als stamgroepleider van een middenbouwgroep(3,4,5) en vervolgens heb ik alle soorten groepen geleid en allerhande taken/functies binnen de basisschool vervuld totdat ik naar de Brug ging.
Het is en blijft heerlijk en essentieel om met en voor kinderen te werken. Van kinderen begeleiden naar een school leiden lijkt een logische stap maar is toch ook heel duidelijk anders. Waar ik vroeger met heel mijn hart met kinderen de natuur inging, creatief met ze bezig was of een volgende ontwikkelingsstap faciliteerde, ben ik nu meer bezig met de grote lijn, het team begeleiden en faciliteren naast allerlei managementtaken. Soms mis ik het primaire proces enorm en dan doe ik even een rondje groepen om op te laden. Inmiddels werk ik ruim 40 jaar met hart en ziel in het Jenaplanonderwijs. De komende jaren is de renovatie van ons gebouw aan de Laan een nieuwe, leuke taak.
Het Jenaplanonderwijs heeft mijn hart omdat het volgens mij kinderen de meeste kansen biedt zich, in de bedding van een gemeenschap, voluit te ontwikkelen tot een gelukkig mens met oog voor de ander en de wereld om hen heen. De Brug is een prachtige gemeenschap waarin ik de samenwerking van ouders, kinderen en team heel positief vind. Mijn geloof inspireert mij om met liefde in mijn werk en het leven te staan. Buiten mijn werk geniet ik graag van onze vier kleinkinderen (0,2,3 en 5 jaar), de natuur, lezen of iets creatiefs doen ( bv. zingen)