• 25 JAN 22
  • 0

  Bovenbouw nieuws

  Na de kerstvakantie zijn we het nieuwe kalenderjaar begonnen in onze tijdelijke locatie aan de Maetsuykerstraat. Het was even wennen aan een nieuwe omgeving, inmiddels voelt iedereen zich alweer thuis.

  In de eerste schoolweek heeft de bovenbouw een Wie is de Mol? spel gespeeld. In tafelgroepjes moesten de kinderen opdrachten uitvoeren, zoals geblinddoekt een parcours afleggen, met onhandige voorwerpen de hoogste toren bouwen en het egg-speriment. In elk tafelgroepje zat een mol die de boel ging saboteren. Een leuke manier om het groepsgevoel te vergroten, samen te werken met verschillende kinderen en elkaar goed te observeren!

  Vervolgens zijn we gestart met een project over de Tijd van Pruiken en Revoluties. Elke week neemt Jean Fransisco du Brièr, een (fictieve) neef van Karel V contact met ons op over zijn tijd. Hij mag dan een machtig man zijn, maar hij weet weinig over de bewegingen die zich om hem heen afspelen. Daarom vraagt hij de kinderen het voor hem uit te zoeken. De kinderen leren over de Verlichting, de machtsverdeling in de 18e eeuw en over de opkomst van feminisme en abolitionisme.

  Ook zijn de 6e en 7e jaars weer druk met het maken van de Citotoetsen op gebied van rekenen, begrijpend lezen, spelling en technisch lezen. Dat betekent elke dag een uur rust in de klas, zodat ze zich goed kunnen concentreren. In die tijd maakt groep 8 een verslag over een bekend persoon.

  Tenslotte heeft groep 8 een start gemaakt aan hun eindstuk. De kinderen gaan het stuk helemaal zelf schrijven, dus we zijn begonnen met een brainstorm over mogelijke onderwerpen. We zijn benieuwd wat ze ervan gaan maken!