• 11 NOV 21
  • 0

  Bovenbouw nieuws

  Na de herfstvakantie zijn we in de bovenbouw druk geweest met het thema verkeer. Er werd veel aandacht besteed aan zichtbaarheid in het verkeer, omdat de dagen weer korter worden en we meer in het donker fietsen. De kinderen hebben zelf verkeersborden ontworpen, een fietscheck gedaan, verkeerssituaties nagespeeld en geleerd waarom het eigenlijk langer donker is in de winter.

  Op vrijdag 5 november startte de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar is het thema “Samen sociaal online”. Elke dag staat er een uitdaging voor ons klaar op MediaMasters. Hier leren de kinderen aan de hand van een digitaal verhaal over mediawijsheid en hoe je je op sociale media gedraagt. We bespreken onder meer cyberpesten, fake news, ‘nettiquette’ en hoe je weet of een e-mail of informatie betrouwbaar is.

  Ondertussen zijn wij in samenwerking met het Wilde Westen klassenbands aan het opzetten. Onder begeleiding van werknemers van het Wilde Westen leren de kinderen liedjes aan in de groep, waarbij kinderen die een instrument bespelen leren hierbij te begeleiden.

  En tussen al dat moois door zijn de achtstejaars druk met het maken van de B8 Cito. Dat betekent dat het een uur per dag heel stil is in de klas, waarin de achtstejaars geconcentreerd kunnen werken en van de zesde- en zevendejaars veel zelfstandigheid wordt verwacht. Knap!

  Volgende week beginnen we met een nieuw project: wat zullen we daar weer leren en ervaren?