• 05 OKT 16
  • 0

  Bovenbouwnieuws

  Op dinsdag 27 september zijn de kinderen uit de bovenbouw samen met een maatje uit de middenbouw naar de film: ‘Meester Kikker’ geweest. ‘Meester Kikker vertelt een supergeheim dat niemand mag weten: ‘Hij is soms een kikker’. De kinderen denken dat dit een leuke grap van de meester is, totdat Meester Kikker op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar en natte gescheurde kleren. Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur.’ Wat hebben de kinderen, de juffen en meester van De Brug genoten van deze grappige en spannende film.

  De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het thema communicatie. De kinderen hebben onder andere geoefend hoe ze een goed interview moeten houden. Op zaterdag 8 oktober vindt namelijk de Nationale Schoolleiders Top Primair Onderwijs plaats. Een aantal kinderen uit de bovenbouw zullen de schoolleiders op deze dag gaan interviewen. De kinderen hebben afgelopen woensdag een presentatietraining gehad, waarbij ze geleerd hebben hoe ze het beste stellingen kunnen formuleren.
  Verder zijn de kinderen vorige week ook naar het museum Beeld & Geluid geweest. Wat was dit een groot succes!! Na een rondleiding konden de kinderen bij de ‘experience’ van alles beleven. Van liedjes playbacken tot het inspreken van het journaal.

  Donderdagavond 13 oktober zal er een kijkavond zijn, zodat jullie kunnen zien wat we de afgelopen weken verder nog meer in de klas gedaan hebben. Graag tot dan!