• 27 OKT 20
    • 0

    Kadenieuws

    We hopen dat iedereen een fijne, rustige en vooral gezonde herfstvakantie heeft gehad. We zijn blij om de kinderen weer te zien en te spelen en werken met elkaar op school. De komende periode werken we met het thema Verkeer. We onderzoeken samen met de kinderen wat er leeft en wat ze allemaal willen weten binnen dit thema.

    Op de Kade hebben we sinds kort een techniektoren. Deze toren ziet er niet alleen heel leuk uit in de gang maar is ook super interessant en leerzaam. In deze toren staan allerlei dozen met proefjes en opdrachten die de kinderen kunnen doen in de groep. Sommige opdrachten zijn geschikt om met de hele groep uit te voeren en andere dozen kun je goed in kleine groepjes uitproberen. Er is bijvoorbeeld een doos die we bij het vorige thema met alle klassen hebben gebruikt. Bouw een huis van kleine baksteentjes met cement, elke klas ging hiermee verder. Een ander voorbeeld is bouw een brug van blokken en/of lego die stevig genoeg is om plastic dieren overheen te laten lopen.

    Het laatste nieuwtje is dat de kinderen met de hele groep een tekst kunnen ‘schrijven’. Ze bedenken met elkaar wat ze willen vertellen en de stamgroepleider schrijft dit op een groot vel. Zo zien ze de relatie tussen gesproken en geschreven taal.