• 03 JUL 20
  • 0

  Laatste nieuws van dit jaar….

  rondje-nederland

  Inmiddels zijn wij al weer helemaal gewend aan de volle klassen, wat is het weer gezellig druk in de school! Daarnaast wordt er ook heel hard gewerkt. Alle middenbouw groepen zijn druk met het maken van de verschillende Cito-toetsen, de kinderen doen goed hun best.

  Wij zijn na het vorige thema ‘De Late Middeleeuwen’ overgestapt naar de tijd van nu. Samen met groep 5 maken wij een rondje door Nederland. Hierbij komen wij langs verschillende plekken waarbij we van alles ontdekken over het Nederlandse landschap. Zo hebben we geleerd wat het verschil is tussen kanalen en rivieren, waar duinen en dijken voor dienen, of wij in Utrecht natte voeten krijgen als de zeespiegel stijgt en wat de Randstad is. De kinderen gebruiken de atlas en zoeken hier informatie in op: leuk en leerzaam! Ook maakten we een weektekening van de kaart van Nederland (zie foto).

  Groep 3 en 4 zijn tegelijkertijd bezig met ruimte. Zij ontwerpen met elkaar een dierentuin, waarbij goed bekeken wordt hoe veel ruimte ieder dier nodig heeft en wat er allemaal op een plattegrond van een dierentuin thuishoort.

  Het is leuk dat de middenbouwgroepen hierbij gemixt zijn: Oranje en Groen werken samen, net als Blauw en Geel. Leuk om zo eens met andere kinderen samen te werken!

  Verder hebben de kinderen deze week hun rapport mee naar huis gekregen, zijn we op de schoolfoto gegaan en weten we de nieuwe groepsindeling. Morgen (vrijdag 3 juli) gaan we voor het eerst wennen in de nieuwe groepen. Spannend! Groep 5 zal de bovenbouw verkennen en wij verwelkomen de kinderen in groep 3 van de Kade. We kijken er naar uit om hen te ontmoeten!

  Volgende week gaan wij nog een keertje wennen, en de week erop gaan we officieel doorglijden! Helaas is het dit jaar een minder groot spektakel dan afgelopen jaren, maar we gaan er met elkaar een feestelijk moment van maken.

  Dit was het laatste middenbouw nieuws van dit schooljaar. Namens de hele middenbouw willen we jullie nogmaals bedanken voor alle hulp vanuit huis in deze toch nog steeds gekke periode. We wensen jullie een fijne en rustige zomervakantie toe en we kijken ernaar uit elkaar in het nieuwe schooljaar weer te mogen ontmoeten!