• 07 FEB 20
  • 0
  Landschap en omgeving in de middenbouw

  Landschap en omgeving in de middenbouw

  Afgelopen weken zijn wij verder gegaan met ons schoolbrede project Landschap en Omgeving. Zo maken we in tweetallen een eigen mini-tuintje die we er zo leuk en groen mogelijk uit willen laten zien. Verder hebben we in iedere groep prachtige winterbomen geschilderd of getekend met houtskool. Deze zijn ook voor de ramen van Paars te bewonderen! Ondanks dat er in winter kale bomen zijn, bleek er nog veel te ontdekken aan alle verschillende takken en vertakkingen.

  Wat wij ook hebben gedaan, naast alle CITO toetsen, is een brief schrijven naar de gemeente. Sommige kinderen hebben een brief gestuurd om een natuurwandeling in de wijk aan te vragen. We zijn namelijk erg benieuwd of er naast onze eigen wandelingen ook andere leuke wandelingen zijn en welke natuur je dan tegenkomt. Verder hebben we de gemeente een brief gestuurd om bijvoorbeeld te vragen of er meer bloemenperkjes in de wijk Lombok kunnen komen. We zijn benieuwd wanneer we een antwoord krijgen!

  In verschillende groepen zijn verder dramalessen gegeven die te maken hadden met emoties. In blok 4 van de Vreedzame School, wij hebben hart voor elkaar, leren wij hoe we bepaalde emoties bij anderen kunnen herkennen en hierop in kunnen gaan. We wisten niet dat er zo veel verschillende emoties bestaan!

  Op dinsdag 18 februari zijn jullie allemaal van harte welkom bij de Kijkavond op school. Tussen 17.30 en 19.00 uur zijn dan o.a. de crea kunstwerken, mini-tuintjes, weektekeningen en weekverhalen rondom dit project te bewonderen. We hopen jullie dan te zien!