• 06 NOV 20
  • 0

  Middenbouw nieuws

  mb nieuwsNa een fijne week herfstvakantie zijn wij op school weer lekker aan de slag! Na elke vakantie wisselen wij van maatje, dus in de eerste week hebben wij kennis gemaakt met een nieuw maatje en nieuw tafelgroepje. Dat is altijd weer gezellig! Deze eerste weken na de herfstvakantie volgen wij in de middenbouw het thema Vogels & Verkeer en Techniek. Enkele groepen zijn gaan kijken naar de halsbandparkieten die te vinden zijn in de bomen langs het water bij de gele brug. Wat maken die een lawaai in de vroege ochtend! Het schijnt dat sommige mensen er weleens van wakker liggen… Verder maakten wij in de groepen mooie mandalakleurplaten van Vogels of Verkeer; heel goed om de fijne motoriek mee te oefenen.
  Na de herfstvakantie is de klok weer een uur achteruit gegaan, we merken dat het iedere dag weer eerder donker is. Daarom zijn alle fietsen van de kinderen gecontroleerd, o.a. op licht. Zodat iedereen weer veilig over straat kan! Misschien zie je op de straat de herinnering ‘Zet je licht aan’ weleens staan? Dat kan best door kinderen van onze school zijn gedaan!
  Ieder jaar steunen wij met de hele school een goed doel. Dit jaar is dat het doel ‘Work with Nature’. Met slechts 2,50 euro kunnen we 1 m2 bos redden in Costa Rica. In iedere groep staat een spaarpot, hierin kunnen kinderen geld inzamelen voor dit goede doel. Hopelijk kunnen wij aan het eind van het jaar veel bos redden en een mooie bijdrage leveren aan dit goede doel!
  Tot slot zijn wij zoals gezegd ook bezig met Techniek. Op school hebben wij grote techniek kasten staan waar allemaal leuke en leerzame techniekproefjes zitten. Zo leer je bijvoorbeeld de werking van een batterij, bouw je je eigen autootje of laat je een bootje drijven. Leuk om dit met elkaar te ontdekken!