• 14 OKT 21
  • 0

  Middenbouw nieuws

  Volksbuurtmuseum

  Deze week brachten alle middenbouwgroepen een bezoekje aan het Volksbuurtmuseum. Op bezoek bij Joop en Jopie, twee fictieve volkskinderen die onze kinderen meenamen op avontuur door de geschiedenis van Wijk C. Wat was het een beleving om er weer met de groep op uit te gaan.

  Vieringen

  De vieringen zijn elke vrijdag weer in volle glorie te bewonderen. Elke groep komt in ieder geval om de week een viering bijwonen en of voorbereiden. Het is super om te zien hoe creatief en enthousiast de kinderen hier mee om gaan. Afgelopen vrijdag was het stage fighting, dansen en toneelspel van Blauw en Aqua te bewonderen. Knap gedaan.

  Groen uit Quarantaine

  Vorige week hebben de Groene Goudberken de hele week thuis moeten werken door een heel aantal coronabesmettingen in de groep. Ze zijn super blij dat ze deze week weer naar school kunnen. Complimenten voor hoe zij dit (samen met ouders) vorige week hebben volbracht. Toppers!

  Project

  De kinderen zijn bezig met het project over mijn lichaam. Ze maken daarbij onder andere een paspoort over zichzelf. Hierin staat niet alleen hoe lang ze zijn en hoe zwaar, maar ook hoeveel blokken ze kunnen vasthouden of wat hun voetoppervlak is. Samenwerken is hierbij essentieel, want in je eentje lukt dat natuurlijk niet. De teksten van begrijpend lezen sluiten hier ook bij aan.
  In veel groepen is er gesproken over het skelet van een mens en is dit nagemaakt met wattenstaafjes. Verder wordt er hard gewerkt aan het ik-museum: een museum over jezelf.

  Kijkavond

  Vanavond is het kijkavond. De kinderen hebben er ontzettend veel zin in werk en spulletjes te laten zien aan hun ouders. Favoriete spelletjes, leuke leesboeken, rekenspelletjes, rekenboeken, schrijfschriften, noem maar op.