• 11 JUN 20
  • 0
  Middenbouw nieuws

  Middenbouw nieuws

  Wat is het fijn dat we vanaf deze week weer met hele klassen naar school mogen! We vonden het al heel fijn om na de meivakantie met halve groepen te kunnen starten, maar we zijn erg blij dat we de laatste 6 weken compleet mogen zijn. In de groepen hebben de kinderen elkaar weer gevonden: er wordt heerlijk samen gespeeld en samen gewerkt.

  Op dit moment zitten wij midden in het thema ‘De Late Middeleeuwen’, ook wel ‘Steden en Staten’ genoemd. Enkele klassen hebben al mooie gildewapens gemaakt, welke in de tijd van Steden en Staten ontstonden. Verder lezen we verhalen uit deze tijd en schrijven we een weekverhaal over de middeleeuwse stad en Dolf die uit de tijdmachine stapt en uitkomt in …? Daarnaast bouwen we kastelen uit deze tijd en luisteren we naar verhalen hierover. We tekenen ridders uit die tijd en hebben een grappig liedje geleerd over Ridder Koen en Ridder Martijn. Zij hadden niks te doen… Kortom: een boeiend geschiedenisproject!

  Nog 5 weken en dan staat de zomervakantie alweer voor de deur. Maar tot die tijd gaan we nog een boel beleven: groep 5 zal over 2 weken starten met Rondje Nederland. Hierin maken zij een virtueel rondje door het Nederlandse landschap om zo te ontdekken hoe verschillend dit op diverse plekken in het land is. De groepen 3 en 4 zullen tegelijkertijd samen bezig zijn met de leerlijn ruimte. Dit betekent dat twee middengroepen zullen samenwerken: leuk om ook eens met anderen in de klas te zitten!
  Verder zullen we vanaf 22 juni de CITO toetsen afnemen in de groepen. Dit is iets verlaat in verband met de sluiting van de scholen.

  Denkt u er allemaal aan om uiterlijk deze week de verkochte festivalloten en de opbrengst hiervan mee te geven naar school? Zo maken de kopers van de loten toch nog kans op mooie prijzen van de loterij. Bedankt!