• 29 JAN 20
  • 0
  Project Omgeving & Landschap op de Kade

  Project Omgeving & Landschap op de Kade

  Op de Kade wordt er heel hard gewerkt rond het schoolbrede thema ‘Landschap en omgeving’. Het is leuk om te zien dat elke klas weer een andere kant opgaat in dit thema en tóch allemaal onderzoekend de wereld om hen heen ontdekt.

  In de Tovertuin zijn de kinderen ‘de ruimte’ aan het ontdekken. We onderzoeken raketten en de verschillende planeten. Langzaamaan gaan we ook inzoomen op onze eigen planeet en het landschap ervan. Wat kun je op de aarde zien vanuit de ruimte? Welk landschap zie je in Nederland? Wat zien wij in de natuur om ons heen? Hoe kunnen wij goed voor onze omgeving zorgen?

  In de Kaboutertuin en de Torteltuin houden de kinderen zich bezig met ‘vogels’. De kinderen hebben verschillende leervragen, waar ze samen proberen het antwoord op te vinden. Eerst schrijven ze op wat ze dénken dat het antwoord is en als ze er echt achter zijn, dan wordt dat ook gedocumenteerd. Wisten jullie bijvoorbeeld dat vogels al vliegend telkens 12 seconden slapen met één oog dicht?

  In de Vlindertuin zijn de kinderen druk met het ontdekken van ‘de tuin’ en hebben ze hun eigen droomtuin bedacht! Op de kijkavond van dinsdag 18 februari kunnen alle ouders, opa’s, oma’s, etc.. de ontdekkingen van de kinderen komen bewonderen!