• 02 OKT 20
  • 0
  Samenleven in de middenbouw

  Samenleven in de middenbouw

  Al bijna 5 weken gaan we weer naar school, dat gaat snel! Het is heel fijn om weer samen in de klas te zijn en met elkaar te leren en spelen. De eerste twee weken na de zomervakantie hebben we vooral de tijd genomen om elkaar opnieuw te leren kennen. We deden veel spelletjes en besteedden aandacht aan blok 1 van de Vreedzame School: we horen bij elkaar.
  In de derde schoolweek zijn wij gestart met het schoolbrede project ‘Samenleven’. In de middenbouw ontvangen wij iedere week een brief van een kind uit een ander land. Zo kregen wij in de eerste week een brief uit Turkije. We leerden die week hoe ze in Turkije samenleven, wat het geloof is, hoe Turkse tapijten eruitzien en we maakten een moskee. In de tweede week kregen wij een brief uit Letland. We ontdekten dat ze daar een heel grappig feest vieren: het oogstfeest. Ze maken dan van allerlei fruit en groenten de gekste en mafste creaties. Hiermee vieren ze dat de grond hen voedsel geeft. Dit hebben wij natuurlijk ook even uitgeprobeerd (zie foto). Deze week ontvingen wij een brief uit India. We hebben een prachtig verhaal gehoord in een tempeltje op het podium, we leerden over verschillende Goden in het Hindoeïsme en boetseerden prachtige olifanten. We zijn benieuwd uit welk land wij volgende week een brief zullen ontvangen…
  Op donderdag 15 oktober zouden wij normaal gesproken de Kijkavond hebben om alles rondom dit project in de klas te kunnen tonen. Helaas zijn wij onder de huidige omstandigheden genoodzaakt er een andere draai aan te geven. Maar: u zult die dag zeker wat meekrijgen van wat wij allemaal geleerd en ontdekt hebben in het project ‘Samenleven’!