• 24 FEB 20
  • 0
  Wijk van de Toekomst

  Wijk van de Toekomst

  In de bovenbouw is er deze weken hard gewerkt aan het project Landschap en Omgeving. Na verschillende inspirerende gastcursussen van ouders, zijn de groepen aan de slag gegaan met hun eigen Wijk van de Toekomst. Op basis van een Programma van Eisen werden er plannen gemaakt. Daarnaast was de inbreng van de kinderen een belangrijke leidraad. In de ontwerpfase werd veel vergaderd, getekend en geëxperimenteerd. Deze ontwerpen moesten vervolgens gerealiseerd worden. De kinderen hebben van allerlei materialen een maquette van hun wijk gemaakt. Dit was een mooi en interessant proces, waarbij er veel gevraagd werd van de kinderen. Ze moesten veel samenwerken, waarbij onder meer inbreng hebben, luisteren naar elkaar en het integreren van verschillende ideeën van belang waren. Na hard werken, mag het resultaat er zijn: vier totaal verschillende, maar even indrukwekkende maquettes!

  Vanuit de overtuiging dat wij kinderen klaar dienen te stomen voor de toekomst, hebben alle kinderen op de Laan een les in programmeren gehad. Dit werd begeleid door medewerkers van BetaKids. Doordat alle kinderen hun eigen inlogcode hebben gekregen, kunnen zij dit programma thuis en op school verder doorlopen.

  Ondertussen zijn ook de Cito’s van groep 6 en 7 afgerond en hebben bijna alle groep 8’ers zich aangemeld voor de middelbare school van hun keuze.

  Zo kunnen we trots en tevreden de voorjaarsvakantie in!