Welkom in de Tovertuin

61870858-een-illustratie-van-een-cartoon-halloween-heksenhoed

Stamgroepleiding

Maartje Louwers (maandag & dinsdag)
Sofie Teissier (woensdag t/m vrijdag)

Even voorstellen...

whatsapp-image-2019-10-03-at-10-24-07Sofie

Mijn naam is Sofie en ik ben 29 jaar. Ik heb een bachelor in pedagogische weten-schappen en ben afge-studeerd aan de PABO. Met veel liefde heb ik gekozen om voor de klas te gaan staan: ik wil de kinderen een veilige en leerzame omgeving bieden in de klas. Na een jaar in Den Haag te hebben gewerkt, sta ik nu alweer voor het 5e jaar met veel plezier in de Tovertuin. Het Jenaplanconcept spreekt mij zo aan, omdat de sociaal-emotionele ontwikkeling voorop staat! Ook werk ik graag samen met de ouders om voor de kinderen te kunnen bieden wat ze nodig hebben.  Vanuit een veilige basis kunnen de kinderen met elkaar op ontdekkingstocht gaan en leren van de bijzondere wereld om ons heen!

Maartje

maartjeMijn naam is Maartje. Ik ben 43 jaar, getrouwd en moeder van twee prachtige jongens van 10 en 12 jaar. Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Ik heb Technisch-Commerciële Textielkunde gestudeerd in Enschede. Na een aantal jaren bij verschillende modemerken te hebben gewerkt begon het bij mij te kriebelen. Ik miste een maatschappelijk nut in mijn werk. Ik heb altijd al affiniteit met onderwijs gehad en dus de stap naar het basisonderwijs gemaakt. Dit wordt mijn derde jaar als leerkracht op de Brug.

De kinderen van nu hebben heel andere uitdagingen dan wij vroeger en het is belangrijk dat het onderwijs daar goed op inspeelt. Wat de kinderen van deze tijd naar mijn idee nodig hebben is de juiste mindset, een onderzoekende houding en positiviteit. Deze ideeën vind ik ook terug in het Jenaplan onderwijs. Ik vind het belangrijk dat kinderen in de huidige maatschappij ook leren om de rust in zichzelf te vinden en doe dus ook regelmatig aan mindfulness en yoga in de klas.